De Kaasspecialist AA-Landen Zwolle een van de 25 in de halve finale

De Kaasspecialist AA-Landen in Zwolle is een van de 25 kaasspeciaalzaken in de halve finale om het Gouden Kaasmes 2010. Aan de jaarlijkse strijd om het Gouden Kaasmes – de hoogste prijs voor kaasspecialisten in Nederland – nemen 25 kaasspeciaalzaken uit heel Nederland deel. De Kaasspecialist AA-Landen, Dobbe 9, 8032 JV, Zwolle is een van de kanshebbers op deze prestigieuze prijs.
Woerden 27 augustus 2009

De titel Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak is al vele jaren felbegeerd. Het Gouden Kaasmes is de wisselprijs bij deze lucratieve titel. Na de zware Kwaliteitscertificering in de eerste helft van dit jaar zijn de 25 bestscorende winkels uitgenodigd deel te nemen aan de titelstrijd.

De halve finales vinden plaats in de maand september. Dan beoordelen twee vakjuryteams de deelnemers op verschillende tijdstippen. In die beoordelingen staan management, personeel en performance centraal; de basiskwaliteit van de winkels is al vastgesteld tijdens de Kwaliteitscertificering.

Spanning

De wedstrijd levert de ondernemer en zijn medewerkers flink wat spanning op, vergt het uiterste van ze. De puntjes worden extra op de i gezet. Het is soms zelfs zo spannend dat winkels wel eens een jaartje overslaan in de wedstrijd, terwijl ze wel de mogelijkheid hebben om deel te nemen.

Maar naast spanning is er ook de genoegdoening van het resultaat. Halve finalist zijn is namelijk een heel goede prestatie. Die wordt doorgaans met applaus gewaardeerd door de klanten én trekt nieuwe klanten.

Finale

Begin oktober, tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten (6 en 7 oktober), worden de vijf finalisten bekendgemaakt. Twee topvakjury’s beoordelen de winkels waarbij ditmaal de ondernemersvisie en de realisatie daarvan in de winkel, kernpunten zijn.

Op dinsdagavond 10 november aanstaande worden, in De Flint in Amersfoort, de vijf finalisten gepresenteerd aan de branche en wordt de winnaar van het Gouden Kaasmes 2010 bekend gemaakt.

Kwaliteitscertificering

Kaasspeciaalzaken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, laten zich jaarlijks (streng) controleren op meer dan 120 punten. Het oordeel van de deskundigen houdt de ondernemer scherp.

In de Kwaliteitscertificering spelen hygiëne en versheid van de producten een doorslaggevende rol. Als aan een van de eisen daarvan niet wordt voldaan, is certificering onmogelijk.

Daarnaast worden de winkel, de ondernemer of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling en vakkennis en adviesvaardigheid.

Kortom, het gaat bij de Kwaliteitscertificering om hoogwaardig vakmanschap, iets dat juist in deze tijd van doorslaggevend belang kan zijn om goed te overleven.

Organisatie

De Kwaliteitscertificering en de Nationale Winkelcompetities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen te Woerden. De uitvoering berust bij de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden.

De lijst met halvefinalisten vindt u op www.kdwn.nl/pdf/2009_HF_KAAS_09-10.pdf.

Op September 14, 2009