Kaaslust


Hoofdweg 138 9341 BL Veenhuizen
0637408624 Klik om te bellen

Ambachtelijk
Puur & eerlijk
Lokaal

Over Kaaslust

Kaaslust is een ambachtelijke kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed. 

Alle kaas wordt door ons zelf gemaakt in het oude karakteristieke zuivelfabriekje en op het Ecomunitypark in Oosterwolde. De melk komt zoveel mogelijk uit de omgeving en is 100% weidemelk. Een steeds groter deel van onze kaas is biologisch. 

Wij verwerken verschillende soorten koemelk zoals bijvoorbeeld Jerseymelk en Fleckviehmelk. Daarnaast verwerken we geitenmelk, schapenmelk en waterbuffelmelk tot heerlijke excentrieke en unieke kazen. We verwerken zelfs alle vier de melksoorten in één kaas, genaamd Quattro. Ook laten we verschillende kazen rijpen in een authentieke drentse turfschuur. En er wordt in samenwerking kazen gerijpt in de oorspronkelijke Vlierlandse waterbunker.

Tevens bieden wij een Video-tour. Bezoek middels deze videorondleiding onze gerestaureerde zuivelfabriek. Bij aankomst ontvangt u van ons de QR-codes. Deze kunt u met uw smartphone scannen.

U gaat vervolgens zelf op pad, Kaasmaker Jan leidt u op deze manier rond in en om het Maallustcomplex. In de video’s verteld kaasmaker Jan u veel over de geschiedenis van Veenhuizen, de historische gebouwen en natuurlijk over het ontstaan van kaasmakerij Kaaslust. Uiteraard neemt hij u mee in de wereld van het kaasmaken en laat hij zien hoe wij de allerlekkerste kaas maken.

Aan het eind van uw videorondleiding levert u de QR-codes weer in en ontvangt u een heerlijke kaasproeverij.

Ontdek het zelf en wees welkom.

Kom kaas beleven!

Foto's

Kaaslust in het kort

Soort bedrijf

Kaasmakerij
Marktverkoop
Winkel
Workshop kaasmaken

Soort(en) kaas

Geitenkaas
Nederlandse kaas
Schapenkaas en waterbuffelkaas

Verkoop van streekproducten (van binnen 40km van het bedrijf)

Ja

Verkoop van noten / zuidvruchten

Ja

Online bestellen

Ja

Certificeringen

foodspecialiteiten winkel

Onze locatie

Kaaslust


Hoofdweg 138 9341 BL Veenhuizen
0637408624 Klik om te bellen