Kaaslust


Hoofdweg 138 9341 BL Veenhuizen
0637408624 Klik om te bellen

Over Kaaslust

Kaaslust is een ambachtelijke kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed. 

Alle kaas wordt door ons zelf gemaakt in het oude karakteristieke zuivelfabriekje en op het Ecomunitypark in Oosterwolde. De melk komt zoveel mogelijk uit de omgeving en is 100% weidemelk. Een steeds groter deel van onze kaas is biologisch. 

Wij verwerken verschillende soorten koemelk zoals bijvoorbeeld Jerseymelk en Fleckviehmelk. Daarnaast verwerken we geitenmelk, schapenmelk en waterbuffelmelk tot heerlijke excentrieke en unieke kazen. We verwerken zelfs alle vier de melksoorten in één kaas, genaamd Quattro. Ook laten we verschillende kazen rijpen in een authentieke drentse turfschuur. En er wordt in samenwerking kazen gerijpt in de oorspronkelijke Vlierlandse waterbunker.

Tevens verzorgen wij proeverijen waar we u meenemen in het proces van kaasmaken en waarin we u onze kazen laten proeven met  uitgebreide uitleg over smaak, zuursels en bijvoorbeeld rijping. Daarnaast kunt u bij ons tijdens een workshop u eigen kaas leren maken. Wij verzorgen workshops voor zowel mozzarella als verse kaas. Alle activiteiten kunt u combineren met een bezoek aan onze buren, de bierbrouwerij Maallust.

Ontdek het zelf en wees welkom.

Kom kaas beleven!

Foto's

Kaaslust in het kort

Soort bedrijf

Marktverkoop
Winkel
Workshop kaasmaken

Soort(en) kaas

Geitenkaas
Nederlandse kaas

Verkoop van streekproducten (van binnen 40km van het bedrijf)

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Kaaslust


Hoofdweg 138 9341 BL Veenhuizen
0637408624 Klik om te bellen