Kaasmakerij Henri Willig B.V. en kaasboerderij De Jacobs Hoeve


Hoogedijk 8 1145 PM Katwoude
0299 655 151 Klik om te bellen

Familiebedrijf, dat vol passie en lef onderneemt
Volledig ketenbeheer, van land tot klant
Wereldberoemde kaasspecialiteiten producent

Over Kaasmakerij Henri Willig B.V. en kaasboerderij De Jacobs Hoeve

Over ons

Henri Willig Kaas BV brengt als kaasmaker eerlijke en onderscheidende kwaliteitsproducten naar de consument en is een professionele, duurzame partner voor haar klanten, medewerkers en leveranciers, met respect voor mens, dier en natuur.

Ontdek het geheim achter onze geweldige kaas:

"Blije Koeien = Goede Melk = Heerlijke Kaas"!


Onze geschiedenis
Henri Willig, de oprichter van Henri Willig Kaas en enige zoon uit een gezin van vijf kinderen, groeide op tussen de koeien op melkveebedrijf "De Jacobs Hoeve". Nadat Henri de lagere landbouwschool had doorlopen, nam hij in 1974 het familiebedrijf over. Samen met zijn vrouw Riet speelde het ondernemende echtpaar al snel met het idee om zelf kaas te gaan maken. Ze volgden een cursus kaasmaken en ontdekten het geheim van het maken van goede kaas, want ze leerden, dat je om goede kaas te maken, moet beginnen met gelukkige, gezonde dieren.

Onze biologische melkveehouderij Henri Willig
De biologische melkveehouderij is gelegen in de vruchtbare landbouwgronden van Noord-Holland. Deze weilanden herbergen veel verschillende vormen van flora en fauna. Met belangrijke planten zoals de witte klaver, duizendblad, ganzengras en paardenbloemen die niet alleen lekker zijn maar ook veel gezonde voordelen hebben voor onze koeien. Om deze reden gebruiken wij geen chemische meststoffen of pesticiden op onze velden, en als zodanig wordt onze boerderij gezien als een inspiratiebron voor veel van onze landbouwpartners. Onze koeien zijn minstens 180 dagen per jaar buiten, met een minimum van 12 uur per dag. Op deze manier vertonen ze natuurlijk gedrag en voelen ze zich zo comfortabel mogelijk, waardoor ziektes worden voorkomen en ze de best mogelijke melk leveren.

Bezoek ons

Op steeds meer locaties in Nederland en zelfs in Duitsland en Oostenrijk vindt u de winkels van Henri Willig. Hier bieden we een uitgebreid assortiment van onze Nederlandse kazen en overheerlijke kaas cadeaus.

Wij verwelkomen u graag op één van onze locaties.

Ook groepen zijn van harte welkom, houdt u dan rekening met het volgende: We kunnen groepen van 30 personen ontvangen (grotere groepen zullen worden gesplitst).

Éen van onze winkel locaties is kaasboerderij De Jacobs Hoeve in Katwoude. Deze bakermat van ons bedrijf is dagelijks geopend. Loop eens binnen en proef onze kazen.